Artykuł
Serdecznie witamy w zakładce PT.”ZDROWOTNE INSPIRACJE”.
Zapraszamy do odwiedzania tej strony w celu wzbogacenia wiedzy zdrowotnej, rozwinięcia umiejętności kulinarnych dla zapewniania zdrowia.
Zawarte materiały opracowano przez specjalistów NARODOWEGO INSTYTUTU ZDROWIA PUBLICZNEGO w WARSZAWIE.
Wartościowe przepisy kulinarne i dodatkowe wiadomości pochodzą z publikacji JEŻowej ksiązki kucharskiej, której autorami są:
- Ewa Czarnecka - Skubina,
- Jadwiga Hamułka,
- Krystyna Gutkowska.
Publikację przygotowano w ramach „Przeprowadzenia badań naukowych z zakresu żywienia dzieci i młodzieży oraz opracowania i wdrożenia programu edukacji żywieniowej uczniów klas I-VI szkół podstawowych (Junior – Edu – Żywienie (JEŻ)
Warto otworzyć poniższy link gdyż, ukaże się bogactwo barwnych i wartościowych przepisów na wszystkie pory roku i poszczególne posiłki:
- Śniadania
- Zupy
- Dania z mięsem
- Dania wegetariańskie
- Surówki
- Dania inspirowane kuchniami świata
- Koktajle
- Napoje
- Przekąski
- Desery
- I wiele innych
https://jez.edu.pl/wp-content/uploads/2023/09/JEZowa-ksiazka-kucharska.pdf
Życzymy miłego, twórczego i rodzinnego gotowania
smacznego i na zdrowie
Zespół ds. promocji zdrowia
Kalendarz "JEŻ-owe inspiracje: 12 mocy w 12 miesięcy"